Aston Martin: Az agresszív fejlesztések kockázatai és következményei

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Mike Krack csapatfőnök szerint olyan alakulatokkal kellett felvenniük ilyen téren a kesztyűt, akik sokkal jobban hozzászoktak már a fejlesztési versenyhez.

Az Aston Martin meglepetést okozott az 2023-as F1 szezon kezdetén, amikor az előző évben még az utolsó helyeken végeztek, de végül a középmezőnyben találták magukat és a hetedik helyet szerezték meg. A Red Bull fő üldözője voltak, és Fernando Alonsóval rendszeresen a dobogóra álltak.

Azonban ahogy haladt előre a szezon, a teljesítményük romlani kezdett, és végül az ötödik helyre csúsztak vissza a konstruktőri világbajnokságban. A csapatvezetés elismerte, hogy elmaradtak a versenytársaiktól a fejlesztések terén. A középmezőnyben könnyebb fejleszteni, mint az élmezőnyben.

Ezenkívül az Aston Martin döntése sem volt a legokosabb, hogy az USA Nagydíj sprint hétvégéjén vetették be a fejlesztéseiket, mivel a technikai problémák miatt nem tudták kihozni a maximumot az egyetlen szabadedzésből. Ez hátrányba helyezte őket, és változtatásokat kellett végrehajtaniuk a futam előtt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések